Allt inom skidskytte - utrustning- tillbehör- reservdelar

Skidskytteexpertens Juniorstipendium 2023/24

Välkommen till Skidskytteexpertens Juniorstipendium! För tredje året i rad erbjuder vi ett stipendium på 4000 kr till en ung skidskytt som inte bara presterar väl i tävlingar men även är ett föredöme utanför sportens värld. Vårt stipendium är designat för att sporra och stödja unga atleter att fortsätta utvecklas och nå sina drömmar inom skidskytte.

Är du en lämplig kandidat? Du är aktiv skidskytt i åldersklassen 16 år och har under säsongen 2023/24 visat på både goda prestationer och starkt kamratskap. Du är en förebild som bidrar positivt till både ditt team och samhället.

Kriterier för att ansöka:

  • Aktiv skidskytt i åldersklassen 16 år under säsongen 2023/24.
  • Har uppvisat goda prestationer och är ett föredöme inom och utanför sporten.
  • Har social kompetens och god kamratanda.

Ansökan skickas via email till [email protected]. Sista ansökningsdag: 12 maj 2024 Alla ansökningar och nomineringar måste vara inskickade före detta datum. Ansökan ska innehålla motivering varför just du eller din nominerade ska få stipendiet. En kvalificerad jury kommer att utvärdera alla kandidater och beslutet kommer att meddelas i slutet av maj.

Kontakt: Har du frågor? Kontakta oss via email eller mobil vars kontaktuppgifter du hittar på min kontaktsida på min webbplats.

Ta chansen att bli nästa mottagare av Skidskytteexpertens Juniorstipendium. Vi ser fram emot din ansökan eller nominering!


Tidigare stipendiater.


2023

Ville Åkerlund
LIMA SKG 

Årets stipendiat drömmer om en skidskyttekarriär som blir framgångsrik. Han tycker tävlandet är det roligaste av allt men har även förmågan att sprida glädje och inspiration hos de som finns omkring honom i hans hemmaklubb Lima SKG. Hans målsättningar är att göra så bra prestationer som tar honom med på äventyr utomlands. Allt detta sammantaget gör Ville Åkerlund, Lima SKG, till en värdig skidskytteexpert stipendiat

2022 

Gustav Ejnarsson
Ornäs IK

Stipendiaten är en kille som valt att försöka nå sina mål på en lite krokigare väg genom att träna på hemmaplan i stället för på ett skidskyttegymnasium. Att träna hemma med klubben samtidigt som jämnåriga sparras mot varandra på idrottsgymnasier ställer lite extra krav på utövaren. En stor fördel som stipendiaten lyfter fram är att han då kan vara med i träningar med de yngre ungdomarna i klubben och vara en god förebild. Skidskytteexperten kommer stötta Gustav Ejnarsson från Ludvika och tävlande för Ornäs skidskytteklubb i sin målsättning att bli så bra han kan bli inom skidskytte genom att tilldela honom Skidskytteexpertens Stipendiet.