Allt inom skidskytte - utrustning- tillbehör- reservdelar

Bliz Zonar hjälm med MIPS Black

  • 1,249.00 SEK

En av de tuffaste utmaningarna som en cyklist kan möta är vinden. En annan är värme. En cykeltävling kan utspela sig i många olika former och scenarier. Som cyk

Tyvärr är denna vara slut. Vi gör allt för att fylla på igen så snabbt som möjligt från leverantören. Ring mig för ytterligare information och önskemål. 0708-571559  //Jörgen

Dela

En av de tuffaste utmaningarna som en cyklist kan möta är vinden. En annan är värme. En cykeltävling kan utspela sig i många olika former och scenarier. Som cyklist måste du alltid vara redo och anpassningsbar, precis som din utrustning. Zonar är en lätt hjälm med mångsidighet utöver det vanliga. Den unika formen och det justerbara höljet upptill på hjälmen hjälper dig som utövare att vara anpassningsbar. Minska ventilationen genom att dra ner höljet och få maximal aerodynamik. Dra upp höljet för att öka ventilationen och luftflödet. Vår innovativa Airflow Vent Technology™ antingen ökar eller minskar luftmotståndet efter behov. Allt för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Denna modell har Mips som är en ny revolutionerande teknik som kan rädda liv och förhindra allvarliga hjärnskador vid cykelolyckor. En studie om cykelolyckor visar att hjälmen vid många olyckor inte utsätts för en smäll rakt ovanifrån eller rakt ifrån sidan, utan snarare av en kraft snett fram- eller bakifrån.

MIPS fungerar som ett extra inre skal i hjälmen. Det är ett inre skal som har en viss rotationsacceptans och fördelar därmed kraften vid sneda islag och rotationsvåld. Med MIPS reduceras mips-logganedslagskraften med upp till 40 procent jämfört med en hjälm utan MIPS.
Den unika MIPS-tekniken har som syfte att skydda hjärnan mot sneda islag.


Teknisk information

1. Polykarbonat skal

Zonar har ett yttre skal av polykarbonat för bra slaghållfasthet.

2. AirFlow Vent Technology™

Vår innovativa Airflow Vent Technology™ gör att du enkelt kan justera luftmotståndet efter behov.

3. Airflow Ventilation System™

Bliz eget luftflödesventilationssystem utvecklades med låg- och höghastighetsstudier för vätskedynamik för att leverera ideala luftflödeshastigheter. Resultatet är en hjälm som ger trevlig och effektiv ventilation för ökad komfort och säkerhet.

4. EPS Kärna

Bliz Zonar är tillverkad av en EPS-kärna som ger låg vikt och hög slaghållfasthet för att på bästa sätt absorbera eventuella kollisioner.

5. Justerbar strap

Den justerbara strapen möjliggör bra passform och ökad komfort.

6. 2-vägs justeringsystem i nacken

Du kan justera din hjälm så att den blir mindre eller större. Du kan också justera hur den sveper upp och ner i nacken för att ge bästa möjliga passform. Inbyggd

7. Inbyggd dockstation 

Du kan snabbt och säkert kan sätta dina solglasögon på hjälmen när du inte längre behöver dem.

8. Låg vikt